matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Objętość stożka o tworzącej l=10 i promieniu podstawy r=5 wynosi :
krzychu:
Objętość stożka o tworzącej l=10 i promieniu podstawy r=5 wynosi :
5
√
3
π
a) v=
3
125
b) v=
√
π
3
25 π
√
3
c) v=
3
20 gru 20:52
Li :
1003
zobacz i sam podaj poprawną odp
20 gru 21:01
krzychu:
pomożecie ...
20 gru 21:59