matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ef
ralf:
powierzchnia boczna walca po rozwiniecu jest kwadratem o boku 12 cm. Oblicz Pc, V i pole przekroju osiowego walca
10 lut 21:40
ralf:
ktos cos?
11 lut 12:52
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1002.html
(proszę bardzo
11 lut 13:16
dero2005:
h = 12
12
d =
π
πd
2
*h
V =
=
4
d
P
c
= πd(
+h) =
2
P
o
= d*h=
11 lut 14:35