pochodna
lost: Blagam pomozcie !
(cos34xsin2x)'
8 lut 14:38
8 lut 14:38
lost: Znam wzory, ale nie mam pojecia czy dobrze mysle. Ponadto wynik ma byc podany w takiej postaci,
by wystepowaly w podanym wzorze wylacznie funkcje trygonometryczne tego samego kata..
8 lut 14:41
jakubs: Zapisz swoje rozwiązanie i zobaczymy
8 lut 14:44
lost: (cos
34x)' * sin2x + cos
34x * (sin2x)' = 3cos
24x * (−sin4x) * sin2x + cos
34x * 2cos2x
8 lut 14:57
3Silnia&6: (cos34x)' = 3cos2(4x) * (cos4x)' = 3cos2(4x) * (−sin4x) * (4x)' = 3cos2(4x) * (−sin4x) * 4
8 lut 15:02