matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pochodną funkcji
kieczus:
Wyznacz pochodną funkcji
e
x
f(x) = cos (
)
x
2
4 lut 00:44
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
4 lut 01:42
Jerzy:
e
x
(x
2
− 2x)
= − sin[
]
x
4
4 lut 09:13
Benny:
e
x
e
x
*x
2
−2xe
x
f'(x)=−sin(
)*
x
2
x
4
e
x
e
x
(x−2)
f'(x)=−sin(
)*
x
2
x
3
4 lut 09:16