1 | ||
nie wychodzi mi wszystko sie skraca ale nie dostaje | ||
cos2x |
tg(x0+Δx)−tgx0 | tgx0+tgΔx−tgx0 | tgΔx | |||
= | = | ||||
Δx | Δx | Δx |
tg(x+Δx)−tgx | sin(x+Δx)cosx−cos(x+Δx)sinx | ||
= | = | ||
Δx | Δx cosx cos(x+Δx) |
sin(Δx) | 1 | |||
= | * | |||
Δx | cosx cos(x+Δx) |
sin(Δx) | ||
limΔx→0 | =1 | |
Δx |
1 | 1 | |||
limΔx→0 | = | |||
cosx cos(x+Δx) | cos2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |