jssss
pies: Dana jest funkcja f(x) = √(m − 2) x2 + (m−2)x +1
Dla jakich wartości parametru "m" jej dziedziną jest zbiór liczb rzeczywistych
jakie sa zalozenia i co dla a=0
1 lut 18:32
Krzysiek: R
1 lut 18:35
Krzysiek: R \ R
1 lut 18:35
pies: da fuk
1 lut 18:38
5-latek: Skoncz najpierw jedno zadanie
1 lut 18:40
pies:
1 lut 18:43
pies: no to jakie warunki
1 lut 18:48
Kacper:
Założenia spróbuj sam ustalić, a nie liczyć na gotowce.
1 lut 18:51
ICSP: [a = b = 0 ∧ c > 0 ] ∨ [ a > 0 ∧ D(p) < 0]
1 lut 18:51
pies: no jak niby mam sam ustalic

a co dla a=0 moze ktos powiedziec
1 lut 18:52
ICSP: ojć.
D(f) < 0
1 lut 18:53
pies: mozecie napisac zalozenia normalnie ok?
1 lut 18:58
Kacper:
ICSP a dlaczego <, a nie ≤?

Chyba, że tam jest ułamek gdzieś ukryty
1 lut 19:02
pies:
1 lut 19:04
Kacper:
To chyba choroba, jeśli tak kolory zmieniasz
1 lut 19:10
5-latek: Zadanie jest według mnie niejasne
czy cale wyrażenie jest pod pierwiastkiem /
Czy tylko powiedzmy (m−2) ?
1 lut 19:23
pies: √(m − 2)x2 + (m−2)x +1 calosc pod pierw
1 lut 19:53
pies: no to jak ?
1 lut 21:06
pies: pomocy
1 lut 21:31
ICSP: faktycznie D(f) ≤ 0. Mój błąd.
1 lut 21:37
pies: ej jestes niemily
1 lut 21:43
1 lut 21:46
pies: powiesz mi prosze tak prosto
1 lut 21:48
ICSP: Wypisałem Ci założenia. Wystarczy to rozpisać.
1 lut 21:49
pies: [a = b = 0 ∧ c > 0 ] ∨ [ a > 0 ∧ D(p) < 0] takie badziewie

chcesz pingwinka ?

napisz
jeszcze raz bo nie rozumiem tak prosto zalozenia np a>0 albo cos
1 lut 21:51
ICSP: √ax2 + bx + c będzie miało dziedzinę : x ∊ R gdy:
1o
a = b = 0 i c > 0
2o
a > 0 i b2 − 4ac < 0
1 lut 21:53
ICSP: ≤ 0. Znów ten sam błąd.
1 lut 21:53
pies: a = b = 0 i c > 0 dlaczego?
1 lut 21:54
ICSP: Próbowałeś podstawić te wartości ?
1 lut 21:58
pies: pogubilem sie .......Dla jakich wartości dziedzina jest R.. czyli co mam wyliczyc dziedzine
tego √(m − 2) x
2 + (m−2)x +1 wyrazenia i to jest odp..i z tego wylicz m−y

?
1 lut 21:58
pies: ale nie rozumiem dlaczego np .teraz wykres nie moze byc na minusie np.a<0 przeciez to tez jest
R tylko liczby ujemne
1 lut 21:59
ICSP: Jaka ejst dziedzina wyrażenia :
√−x2 + 1 ?
1 lut 22:01
pies: −x2+1≥0
1 lut 22:01
ICSP: R ?
1 lut 22:02
pies: liczby rzeczywiste
1 lut 22:03
ICSP: −x2 + 1 ≥ 0 ⇒ x ∊ R ?!
Powtórz rozwiazywanie nierówności kwadratowych.
1 lut 22:04
pies: e eeee idze idze juz wiem co zrobilem zle...a wiec tak ma byc ≥0 ok ...ale dlaczego
a = b = 0 i c > 0 np c>0?
1 lut 22:08
pies: a = b = 0 i c > 0 pomoz
1 lut 22:19
pies: wyczuwam w tym odrobine bycia nie milym ....a wystarczyly wytlumaczyc ...ale juz wiem
2 lut 15:33