prosze was ! pomozcie !
emigrant : Narysuj wykres funcji f(x) = −x + 3 i odczytaj :
a) współrzędne punktów przecięcia wykresu z osiami układu współrzędnych,
b) wartości funkcji f dla argumentów x ∈{−3;1;5},
c) argumenty, dla których f(x) = −3, f(x) = −2,f(x) = 4,
d) argumenty dwukrotnie wieksze niż odpowiadające im wartości funkcji f,
e) argumenty dla których f(x)>1,
f) miejsca zerowe funcji f
g) argumenty, dla których −3 ≤ f(x) <4
h) najmniejszą i największą wartość funkcji f w przedziale < −2;5>
30 sty 23:30
30 sty 23:32