oblicz.
pata: liczba log3 2*log4 3*log5 4* ....*log10 9 jest równa
30 sty 18:46
Eta:
...= log2
30 sty 18:50
Jack: log3 2 * log4 3 * ... * log10 9 =
= log4 2 * log 6 4 * log8 6 * log108 =
= log6 2 * log106 = log102
30 sty 18:55
Eta:
| log2 | | log3 | | log4 | | log8 | | log9 | | log2 | |
| * |
| * |
| *....* |
| * |
| = |
| =log2 |
| log3 | | log4 | | log5 | | log9 | | log10 | | log10 | |
30 sty 19:08
pata: w odpowiedziach mam:
A. 1/log2 10
B. log2 10
C. log10
D. log9
30 sty 19:10
30 sty 19:12
pata: dziękuję
30 sty 19:30
pata: możesz jeszcze wyłumaczyć z czego korzystałeas?
30 sty 19:32
30 sty 19:39