Geometraia analityczna
Mateusz: Oblicz odleglosc punktu A= 1,3 od prostej l danej rownaniem y= 12x+52
28 sty 19:26
Tadeusz:
do wzoru nie potrafisz podstawić

28 sty 19:28
Mateusz: a podasz wzór? moze sie uda
28 sty 19:29
Mateusz: 6 dni chory bylem. i kurde dostalem do domu 6 zadan..
28 sty 19:29
28 sty 19:32
Janek191:
2 y = x + 5
x − 2 y + 5 = 0
A = 1 B = − 2 C = 5
Punkt P = ( 1; 3)
| | I 1*1 − 2*3 + 5 I | | 0 | |
d = |
| = |
| = 0 |
| | √12 +(−2)2 | | √5 | |
II sposób.
Punkt P leży na danej prostej
28 sty 19:32