granice bez de hospitala
Marek Gdansk: Proszę o pomoc bez reguły de Hospitala.
x→0
25 sty 12:39
Marek Gdansk: Hospitalem wyszlo mi −2 dobry wynik?
25 sty 12:56
Janek191:
| | | | −x | | √x+4 +2 | |
f(x) = |
| = |
| * |
| = |
| | | | √1−x +1 | | x | |
| | −√ x + 4 − 2 | |
= |
| |
| | √1 − x + 1 | |
więc
lim f(x = − 2
x→0
25 sty 14:30
Janek191:
| | a2 − b2 | |
Wzór a − b = |
| stosujemy do licznika i do mianownika. |
| | a + b | |
25 sty 14:31
Janek191:
25 sty 16:59
25 sty 17:00
Janek191:
Zadaje to samo kilka razy
25 sty 17:01