matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
zzz:
czy mając przykładowy układ równań: 2x+3y=14 x+7y=44 mogę go zapisać jako 2 równanie dzielone przez pierwsze:
1
(x+7y)/2x+3y)=44*
14
Czy jest to poprawny zapis ?
17 sty 21:33
===:
jeśli czemuś to może służyć ... to prawo oczywiście masz
17 sty 21:38
===:
...a tutaj wręcz załatwia sprawę
https://matematykaszkolna.pl/forum/312865.html
17 sty 21:42
zzz:
właśnie w związku z tamtym przykładem o to mi chodziło
17 sty 21:43
===:
wiem
bo to też ja
17 sty 21:44