matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
zyx:
pochodna z tego to ? (x−5arctgx)' ?
17 sty 17:22
Janek191:
f(x) = x − 5 arctg x
1
f '(x) = 1 − 5*
= ...
1 + x
2
17 sty 17:27
marta:
5
x−
1−x
2
17 sty 17:28
dero2005:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
17 sty 17:28
marta:
poprawka zapomniałam o x będzie:
5
1−
1+x
2
17 sty 17:30