Wyznacz równanie okręgu
barti: Odcinek A'B' jest obrazem odcinka o końcach A = (2, 6) oraz B = (−4, 4) w jednokładności o
środku
O = (0, 3) i skali k≠0. Punkt A', który jest obrazem punktu A w tej jednokładności, leży na
prostej
o równaniu x + 2y + 10 = 0. Wyznacz równanie okręgu, którego średnicą jest odcinek A'B'.
13 sty 02:01
Qulka:

k=−2
(x−2)
2+(y+1)
2=40
13 sty 02:05
5-latek: Rzucil zadanie i poszedł spac
13 sty 07:05
barti: jak to zrobic krok po kroku,bo nie rozumiem?
13 sty 21:02
15 sty 02:56