matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie a/b^2 jest równe
kathya:
Dla liczb a=2
√
2
i b=
√
2
−
√
2
wyrażenie a/b
2
jest równe: a)2
√
2
−2 b)2 c)2(
√
2
+1) d)4(2+
√
2
)
12 sty 21:48
5-latek:
Nie wolno dzielic przez 0
12 sty 21:49
Eta:
a=2
√
2
, b=
√
2−
√
2
to b
2
= 2−
√
2
a
2
√
2
2
√
2
(2+
√
2
)
=
=
=..........
b
2
2−
√
2
4−2
odp: C)
12 sty 21:56
kathya:
dziękuję
12 sty 22:01
Qulka:
Eta
wooww
na to bym nie wpadła że to zapis pierwiastka pod pierwiastkiem
a popatrzysz na moje zadanko
https://matematykaszkolna.pl/forum/312163.html
12 sty 22:04