matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
mat:
Jak obliczyć pochodną ? y=x e
1
x
9 sty 11:08
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
9 sty 11:15
Janek191:
−1
e
1
x
y ' = 1*e
1
x
+ x * e
1
x
*
= e
1
x
−
x
2
x
9 sty 12:13