Zbiory
eryk: Jak wyznaczyc zbiory A i B i zaznsczyc na osi liczbowej
A=(−1,3>,B=<2,5>
8 sty 22:03
5-latek:

przecież masz je wyznaczone
8 sty 22:12
eryk: Ale jak wyznaczyc A∪B,A∩B,A\B,B\A
8 sty 22:16
Janek191:
x ∊ A ∪ B ⇔ x ∊ A lub x ∊ B
8 sty 22:17
8 sty 22:18
Janek191:
8 sty 22:20
Klops:
5 latek Twoje rozwiązanie to klops, po co 0 i 1 na osi?
8 sty 22:35
Bogdan:

Proponuję takie oznaczenie:
A∪B = (−1, 5>
A∩B = <2, 3>
A \ B = (−1, 2)
B \ A = (3, 5>
8 sty 22:41
Janek191:
Liczby 0 i 1 wyznaczają jednostkę na osi
8 sty 22:41
Klops:
Ale po co te jednostki oznaczasz, one nie mają znaczenia dla rozwiązania zadania
8 sty 22:51