pomocy
Lena: Jak zmieni się objętość kuli jeżeli długość jej promienia zwiększymy o 10 % Jak zmieni się pole
jej powierzchni ?
6 sty 22:10
6 sty 22:11
Janek191:
r
2 = r
1 + 10% r
2 = r
1 + 0,2 r
1 = 1,2 r
1
oraz
| | 4 | | 4 | | 4 | |
V2 = |
| π r23 = |
| π *(1,1 r1)3 = |
| π *1,331 r13 |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
zatem
| V2 | |
| = 1,331 lub V2 = 1,331 V1 |
| V1 | |
===============================
6 sty 22:14
kochanus_niepospolitus:
no i Janek podał jej gotowca ... ehhh ... ale i tak dziewczę nie zrozumie nic a nic
Janek ... jakie r
2 = 1.2 r
1
6 sty 22:16
Janek191:
Oczywiście miało być ( już nie trafiam w cyferki

)
r
2 = 1,1 r
1
6 sty 22:50