wyznaczony wszystkie pary liczb
john: Wyznaczony wszystkie pary liczb (x,y) spełniające równanie 2x(x + y + 1) + y2 +1 =0
5 sty 19:23
ICSP: 2x2 + 2xy + 2x + y2 + 1 = 0
x2 + 2xy + y2 + x2 + 2x + 1 = 0
(x+y)2 + (x+1)2 = 0
x + y =0 i x + 1 = 0
x = −1 i y = 1
5 sty 19:25
Jack: :(] Nie da sie innym wykazac...
5 sty 19:25
5 sty 19:31
Jack: proste wzory to calkowac umiem, ale bez przesady : D
jeszcze sie tego nie nauczylem ;
5 sty 19:37
5 sty 19:41
Jack: widze gleboka wiare w licealiste : D
heh, dzieki
5 sty 19:41