Kat alfa jest ostry
westwest: Kat α jest ostry i sinα= 23. Oblicz wartość wyrażenia cos α* tg(90−α)
4 sty 21:07
Janek191:
Oblicz cos α z " 1" trygonometrycznej
| | cos α | |
tg ( 90 − α) = ctg α = |
| |
| | sin α | |
4 sty 21:09
5-latek: Ja lubie pierwiastki wiec
| | √1−sin2α | |
= √1−sin2α* |
| |
| | sinα | |
4 sty 21:11
Eta:

lub tak jak na rys.
| | √5 | | √5 | | 5 | |
cosα*tgβ= |
| * |
| = |
| |
| | 3 | | 2 | | 6 | |
4 sty 21:16
Eta:
4 sty 21:19
westwest: Czy dobry wynik to 111?
4 sty 21:22
westwest: nie rozumiem tego rysunku
4 sty 21:23
4 sty 21:23
4 sty 21:24
westwest: Dziękuję
4 sty 21:27
Eta:
Już rozumiesz?
4 sty 21:42