matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziękuje z góry
Julia:
Oblicz n−ty wyraz oraz sumę n−pierwszych wyrazów ciągu arytmetycznego (an), mając dany jego pierwszy wyraz, różnicę r oraz n, gdy; a) a1=2, r=3, n=9
15 gru 21:31
Eta:
264
co tu pomagać ? Powodzenia
15 gru 21:54