Logarytmy
blondynkaa: Wiadomo że log511=a, wykaż że log1215√5=3/4a
NIe miałam jeszcze tych logarytmów więc byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi to w miarę prosto i
zrozumiale rozwiązał i opisał. Z góry dziękuję
27 gru 09:14
Kacper:
Brunetki, blondynki, ... chcę

To po co robisz, jeżeli "nie miałaś"?
27 gru 09:16
blondynkaa: Bo muszę zrobić bo facetka od matmy zadała nam maturkę
27 gru 09:35
blondynkaa: Kacper Postaraj się to zrobisz i mi to ładnie wytłumaczysz
27 gru 09:35
Kacper:
Tutaj sporo czasu tracę na wpisywanie rozwiązań. Napisz do mnie na gadu jeśli chcesz. 8959267
Ewentualnie ktoś z forum ci pomoże
27 gru 09:46
prosta:
| | 3 | | 3 | | log55 | | 3 | | 1 | |
log1215√5= |
| log1215= |
| * |
| = |
| * |
| = |
| | 2 | | 2 | | log5121 | | 2 | | 2log511 | |
27 gru 09:54
prosta:
5√5=51,5
27 gru 09:56
5-latek: Dzien dobry
prosta 
Tylko co jej to da ? No chyba ze blondynka klamie ze nie miała logarytmów
27 gru 10:02
prosta:
zawsze można dopytać .a wzory znaleźć
27 gru 10:48
27 gru 10:51
27 gru 10:51
5-latek: prosta 
Przeciez to jest maturzystka i te wzory musi znac
27 gru 11:19