zadanie z treścią
maciek : wiadomo ze roznica dwoch liczb jest rowna 36. Wyznacz te liczby, jezeli mniejsza z nich jest
rowna 25% wiekszej.
bedzie napewno równanie .
nie wiem czy x−y=36
pozniej juz nie wiem co i jak
26 gru 17:38
Eta:
x=48, y=12
26 gru 17:42
Mila:
x− większa liczba
x=12*4=48 większa liczba
Sprawdzenie warunków zadania;
48−12=36 zgodność.
odp. szukane liczby to 48 i 12.
==========================
26 gru 17:50
Eta:
Mila baaaaaaaaaaardzo dziękuję za rozwiązanie tego zadania
26 gru 18:08
Eta: Miłego wieczoru
26 gru 18:09
26 gru 18:10
5-latek : Ciekawe gdzie ten
maciek się uczy za granica
26 gru 18:34
Mila:
Dużo młodych jest na emigracji , znam rodzinę, która wyemigrowała z szóstką dzieci.
26 gru 18:41