jak mozna to przedstawic
przedstaw: Czy da się jakoś przedstawić w inny sposób niż ten podany poniżej takie oto wyrażenie :
2
2x=2
x*2
x=4
x=...? Zależy mi na pozbyciu się 2 , aby jakoś wydobyć 2
x
22 gru 16:51
sushi_gg6397228:
podaj odpowiedzi do zadania
22 gru 16:53
przedstaw: Ok, moze podam cale zadanie :
Oblicz calke przez podstawienie :
Podstawiam za
√1−4x zmienną t , różniczkuję i... jest problem taki jak powyżej, ciężko
wydobyć 2
xdx z tego co wychodzi... Dlatego pytam, czy da się jakoś inaczej przedstawić : )
22 gru 16:56
przedstaw: Jak wiesz jak zrobić inaczej to podopwiedz, ale nie rozwiązuj, bo chcę sam zrobić
22 gru 16:57
22 gru 16:57
sushi_gg6397228:
t=2x
22 gru 16:57
przedstaw: Aaaa, rzeczywiście, dzięki
22 gru 17:01