Oblicz P(A) jeśli P(A|B)=U{2}{3}, P(B|A)=U{1}{2} oraz P(B)=U{1}{2} ?
Ania:*: Cześć.
| | 2 | | 1 | | 1 | |
Oblicz P(A) jeśli P(A|B)= |
| , P(B|A)= |
| oraz P(B)= |
| ? |
| | 3 | | 2 | | 2 | |
19 gru 20:34
Krzysiek : P(A|B) a co pisze w twojej książce o tym co to jest ?
19 gru 20:38
Ania:*: Nic nie piszą, to jest z TERAZ MATURA, jedna z maturek
19 gru 20:39
Krzysiek : No to jak chcesz rozwiazywac zdadania nie znajc pojec ?
Prawdopodobienstwem warunkowym zdarzenia A pod warunkiem ze zaszlo zdarzenie B nazywamy
| | P(A∩B | |
liczbe P(A|B)= |
| |
| | P(B) | |
19 gru 20:47
Ania:*: Nie miałam tego zadania, nie miałam tych pojęć, a chciałam sama już na zapas robić te maturki

Miałam sumę, różnicę itp. ale nie taki zapis P(A|B)
Dzięki
19 gru 20:57
19 gru 20:58
Krzysiek : Na zdrowie
19 gru 20:59