matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Tomasz:
Mógłby mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tej pochodnej?
2x
√
x
+e
3
x
sinx
16 gru 21:50
Janek191:
2 x*
√
x
+ e
3x
f(x) =
?
sin x
16 gru 23:47
Tomasz:
Dokładnie tak
17 gru 02:23
jakubs:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
17 gru 03:03
Jerzy:
2x
3/2
+ e
3x
f(x) =
sinx
(3x
1/2
+ 3e
3x
)sinx − (2x
3/2
+ e
3x
)cosx
f'(x) =
sin
2
x
17 gru 06:01