15 gru 22:57
15 gru 22:59
granica z wzorem: A mógłby ktoś mi to rozpisać?
15 gru 23:01
Janek191:
Po podstawieniu do wzorów i skróceniu otrzymamy
więc
| | | | | | √2 | |
lim f(x) = |
| = − |
| = − |
| |
| | cos 0 | | 1 | | 2 | |
x→
π4
15 gru 23:12
granica z wzorem: A nie −1?
15 gru 23:14
granica z wzorem: Wyszło mi:
−tg x + pi/4 / 2
i potem to jeszcze uprościłem i wyszło mi −1. Skorzystałem z tych wzorów.
15 gru 23:22
Mila:
Janku, pomyłka w liczniku:
| | π | | π | | π | |
sin ( |
| + |
| )=sin |
| =1 |
| | 4 | | 4 | | 2 | |
granica (−1)
15 gru 23:23
Janek191:
| | x + π4 | |
Ale tam jest sin |
| |
| | 2 | |
15 gru 23:28
Mila:
Masz rację
Janku. Coś źle popatrzyłam. Przepraszam, za zamęt.
15 gru 23:32
Janek191:
15 gru 23:33