nnnnnn
pies: o jaki wektor nalezy przesunac wykres f(x)=2x2 aby otrzymac 2x2+2x ( i dlaczego o −1/2 i
−1/2,bo nie rozumiem jakby bylo cos innego zamiwast f(x) np f(x)=2x to co wtedy?)
14 gru 20:20
pipa: 2(x−0,5)2 = 2x2 −2x + 0,5
lepiej idź zapytaj kota
14 gru 20:31
14 gru 20:32
pies: no nie bardzi i to nie jest odp na pytanie
14 gru 20:36
Aga1.: | | b | | −2 | | 1 | |
f(x)=2x2+2x wylicz p=− |
| = |
| =− |
| |
| | 2a | | 4 | | 2 | |
| | 1 | |
i q=f(p)=f(−0,5)=2(−0,5)2+2(−0,5)=− |
| . |
| | 2 | |
Wektor przesunięcia [p,q]
14 gru 22:43