matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania trygonometryczne
Asachi:
Rozwiąż równania: a)tg
2
x+tgx=0 b)cos(3x−
π
4
)=
√
2
2
c)sin
2
x−
3
4
=0 d)cos2x+cosx=4cos
2
x−2 e)2sin
3
x−2sin
2
x−sinx+1=0 f)cos6x+cos4x=0 g)sin(
x
2
−
π
2
*|ctg2x+1|=0
13 gru 19:17
sushi_gg6387228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/309642.html
13 gru 19:25