Równania trygonometryczne, rozwiązanie równania
Asachi: Wyznacz rozwiązanie równania 2cos2x+7cosx−4=0 należące do przedziału <0,2π>
13 gru 19:20
Eta:
"chińskie" równanie kwadratowe umiesz rozwiązać?
13 gru 19:22
13 gru 19:24
Eta:
cosx∊<−1,1>
Δ=81
| | −7−9 | | −7+9 | | 1 | |
cosx= |
| = −4 −−− sprzeczność lub cosx= |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | | 2 | |
| | π | | π | |
to x= |
| +2kπ v x= − |
| +2kπ , k∊C |
| | 3 | | 3 | |
wybierz x, te które ∊<0,2π>
x=........................
13 gru 19:27
Eta:
Ładny i zadbany paznokieć
13 gru 19:28