zadanie,
undefined: | | 1 | | 3 | | 1 | |
∑n=1∞ |
| * sin |
| * cos |
| |
| | √n | | √n | | n2 | |
jak to zrobić? próbowałem juz wszystkeigo?
| 1 | | 3 | | 1 | | 1 | | 3 | | 3 | |
| * sin |
| * cos |
| <= |
| * |
| * 1 = |
| czyli |
| √n | | √n | | n2 | | √n | | √n | | n | |
rozbieżny..
Nie znam odpowiedzi,ale na wolframie pokazuje ze jest zbieżny.
Proszę o pomoc..
10 gru 16:52
undefined: halo?
10 gru 17:09
ICSP: nic nie pokazałeś. Szereg jest rozbieżny, ale aby pokazać rozbieżność musisz go ograniczyć od
dołu a nie od góry.
10 gru 17:18
undefined: proszę o pomoc jestem w potrzebie
10 gru 17:18
10 gru 17:19
undefined: jak to poprawnie zrobic?
10 gru 17:20
undefined: | | 1 | |
moze cos |
| = U[1}{n2}? |
| | n2 | |
10 gru 17:22
ICSP: | | 1 | |
kryterium porównawcze w postaci granicznej. Porównaj z ∑ |
| . |
| | n | |
10 gru 17:28
undefined: nigdy nie slyszalem o takim kryteruim
10 gru 17:33
10 gru 17:38
Godzio: Wolfram mówi, że jest zbieżny? To chyba używamy innego wolframa
10 gru 18:24