1.Zbadaj liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru k: 2x-k=kx+1
Maykello: 1.Zbadaj liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru k: 2x−k=kx+1
2.Rozwiąż równanie || x | + 3 | =1
3.Rozwiąż nierówność | x+3| + |x−1| >1
8 gru 19:42
gagatek:
duzo zadan jeszcze wrzucisz ?
8 gru 19:51
Maykello: Tak, dużo
8 gru 21:48
8 gru 21:55
5-latek: Zadanie nr 1
2x−kx−k−1=0
x(2−k)−k−1=0
Rownanie jest oznaczone (ma 1 pierwiastek ) kiedy 2−k≠0
Rownanie jest nieoznaczone (ma niskonczenie wiele pierwiastkow ) kiedy 2−k=0 ⋀−k−1=0
Rpwnanie jest sprzeczne (nie ma rozwiazan ) kiedy 2−k=0 ⋀−k−1≠0
8 gru 21:57