badanie funkcji
adam: Zbadaj funkcję :
prosze o pomoc w obliczeniu granicy z tej funkcji przy x dążącym do −nieskoncz.
i wkleslosci i wypuklosci
7 gru 10:02
Jerzy:
limx→+∞ = 0
limx→−∞ = − ∞
dla: x < 0 funkcja jest wklęsła
dla: x > 0 funkcja jest wypukła
7 gru 10:24
7 gru 10:35
adam: dzieki mam wyniki tylko chodzi mi o to jak rozwiazales lim(xdo − niesk.)
7 gru 10:35
Jerzy:
po analizie ekstremów lokalnych
7 gru 10:40
adam: mozesz wyjasnic
7 gru 10:48
Jerzy:
x = 0 asymptota pionowa lewostronna , dla : x = − 1 maksimumu lokalne, wniosek ...
7 gru 10:49
adam: jasne dzieki wielkie
7 gru 10:56