Pomocy
Krzyś : Udowodnij że jeżeli A=(3,0) B=(0,2) C=(2,3) D=(1,1) E=(5,3) F=(2,5) to
|<ABC|=|<DEF|
Ma ktoś jakiś pomysł?
6 gru 20:21
5-latek: mam narysować rysunek
6 gru 20:22
Krzyś : Jeśli być mógł, byłbym wdzięczny
6 gru 20:23
5-latek:

φ
6 gru 20:42
5-latek: Znasz wzor na kąt miedzy prostymi ?
6 gru 20:42
5-latek: Albo wzor na kąt miedzy wektorami ?
6 gru 20:55
Krzyś : Nie znam
6 gru 20:56
5-latek: https://matematykaszkolna.pl/strona/1228.html
Wzor na kąt miedzy prostymi
Napisz wspolczynnik kierunkowy prostej AB (czyli m
1 )
Napisz wspolczynnik kierunkowy prostej BC (czyli m
2
Postaw do wzoru i wylicz (wyliczysz tangens kąta ABC
Podobnie wyliczysz tangens kąta DEF
6 gru 21:02
Krzyś : Wielkie dzięki
6 gru 21:09
6 gru 21:11