4 gru 19:00
sushi_gg6397228:
wzory znasz ?
4 gru 19:02
Matmat: Te −5; 5 ; −3 to sa potegi
4 gru 19:03
4 gru 19:11
Matmat: Tamto juz wiem nie bylo mnie na zajeciach jak to przerabiali wiec mam klopot
4 gru 19:17
sushi_gg6397228:
ab : ac= ab−c
licz z nawiasu ile wyjdzie
4 gru 19:20
gosia: | | 1 | |
To bedzie 1−10 * |
| −3   Dobrze |
| | 2 | |
4 gru 19:25
4 gru 19:27
sushi_gg6397228:
skad masz 1 ?
masz podany wzór na tacy
4 gru 19:27
Matmat : | 1 | | 1 | |
| −10* |
| −3 tak bedzie  ? |
| 2 | | 2 | |
4 gru 19:30
4 gru 19:32
sushi_gg6397228:
przy mnożeniu sie dodaje
(−10) + (−3) =... i stosuj nawiasy na ułamki
4 gru 19:38
Matmat : Czyli bedzie −13
4 gru 19:40
4 gru 19:40
sushi_gg6397228:
nie widze nawiasów
4 gru 19:57
Matmat : | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
Rozwiazanie bedzie takie |
| −10* |
| −3= |
| −13 wiem ze |
| ma byc w |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
nawiasie tylko nie umiem tutaj zrobic
4 gru 20:02
sushi_gg6397228:
() nie żartuj klawisz shift+9 i shift+0
4 gru 20:06
Matmat : Jestem na tablecie wpisujac () wraz z {} nie chca mi wyjsc ulamki
4 gru 20:07
sushi_gg6397228:
(U{.1..} {.2..}) bez spacji miedzy klamerkami
4 gru 20:09
Matmat : U({1}{2}−10) widzisz
4 gru 20:09
4 gru 20:09
Matmat : Aaa teraz juz bede wiedziec ale zad dobrze rozwiazane

?
4 gru 20:11
sushi_gg6397228:
teraz zapisz jeszcze raz porzadnie przykład, aby sie upewnic czy wszystko jest OK
4 gru 20:13
Matmat : | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
[( |
| )−5:( |
| )5]*( |
| )−3=( |
| )−10*( |
| )−3=( |
| )−13 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
4 gru 20:21
sushi_gg6397228:
mamy potege ujemna
4 gru 20:23
4 gru 20:25
Matmat : | | 1 | | 1 | |
Czyli ze wnik to nie ( |
| )−13 TYLKO ( |
| )13 |
| | 2 | | 2 | |
4 gru 20:25
sushi_gg6397228:
zamieniasz dalej wynik z 20.21 wg mojej wskazowki z 20.23
4 gru 20:27
Matmat : | | 2 | |
Nie tak tylko takkk bedzie ( |
| )13 |
| | 1 | |
4 gru 20:28
4 gru 20:31
Matmat : Wiec bedzie 2 13 = 8192 tak
4 gru 20:34
sushi_gg6397228:
213. nie kazali w zadaniu wyliczyć ,tylko uprościć
4 gru 20:35
Matmat : Tak tak uproscic tylko
4 gru 20:36