jak to zrobic???
megiii: Samochód w dowodzie rej.ma wpisaną masę 1680kg, po zważeniu miał masę 1680,3 kg.
Oblicz błąd względny i bezwzględny przybliżenia.
4 gru 10:09
4 gru 10:21
dero2005:
m
n − masa nominalna
m − masa rzeczywista
Błąd względny
| | |m−mn| | | 1680,3−1680 | |
δ = |
| = |
| *100%=0,018% |
| | mn | | 1680 | |
Błąd bezwzględny
Δ = | m−m
n | = 1680,3−1680=0,3
4 gru 10:25
megiii: dzieki wielkie
4 gru 10:27
4 gru 10:27
pipa: błąd bezwzględny podajemy w kg
4 gru 11:23
gosia: czyli 0,3 kg tak
4 gru 11:39
pipa: kiedy zaczniesz sama myślec
4 gru 12:57