| 9 | ||
Rowerzysci spotkali sie w takim miejscu, że rowerzysta z A przybył do tego miejsca | ||
| 13 |
Dziękuję za odpowiedz
Mnie się tam pomyliło przy tej delcie, poźniej po długiej dyskusji z samym sobą doszedłem do
wniosku, że zrobiłem bła i rzeczywisćie tak było...
Ale potem znowu pojawił się problem....
Bo ja zacząłem robić troche inaczej niż Ty Eta, tzn. wyszło mi na odwrót....
x1 <25km/h − prędkość rowerzysty z B
x2 = x1 + 7km/h prędkość rowerzysty z A
t1 = t czas rowerzysty z B
t2 = t1+1 Czas rowerzysty z A
| 126 | ||
t2 = | ||
| x+7 |
| 56 | ||
t1 = | ||
| x |
| 126 | 56 | ||
= | /* x(x+7) | ||
| x+7 | x |
| 63−7 | ||
x1 = | = 27 | |
| 2 |
| 63+7 | ||
x2 = | = 35 | |
| 2 |
Ale jak już robiłem własnym sposobem..... chciałbym przynajmniej wiedziec czy jest dobry, a
jezeli tak, to gdzie popełniłem bład, bądź dowiedzieć się co dalej zrobić z tymi x1 i x2
Dziękuję za podany przykład