Przedyskutuj,ze wzgledu na parametry,ilosc rzowiazan zadania.
Michał: Proszę o pomoc jak to zrobić
2(x−m)=mx+k+3
29 lis 23:48
Michał: Proszę
29 lis 23:50
Michał: Nie mam pojęcia jak to zrobić z dwoma parametrami
29 lis 23:57
Michał: Pomoże mi ktoś ?
30 lis 00:09
Bogdan:
Tu
307698 udzielałem wskazówek do analogicznego zadania
30 lis 00:11
Michał: To zadanie nie jest analogiczne,nie ma dwóch parametrów.
30 lis 00:32
Eta:
2x−2m=mx+k+3
x(2−m)=2m+k+3
dla m=2 i k= −7 równanie ma nieskończenie wiele rozwiązań ( 0=0)
dla m≠2 i k≠ −7 równanie ma jedno rozwiązanie
dla m=2 i k≠ −7 równanie jest sprzeczne
30 lis 00:39