Oblicz
Potrzebuje pomocy:
a) log3 1/27=
b) log1/27 3 =
c) log1/3 27 =
d) log27 √3 =
e) log√3 27 =
f) log27 √3 =
g) 27log3 2 =
h) √27log3 2 =
i) 31−log3 2 =
29 lis 21:03
29 lis 21:07
Potrzebuje pomocy: Chodzi o to że potrzebuje to że tak powiem na szybko i nie bardzo mam czas szukać... jeśli ktoś
to umie i szybko by to zrobił to bardzo o to proszę i dziękuję z góry..
29 lis 21:20
Janek191:
| | 1 | |
log3 |
| = log3 3−3 = − 3 log3 3 = −3*1 = − 3 |
| | 27 | |
29 lis 21:22
Janek191:
| | 31 | | 3 | |
i) 3 1 − log3 2 = |
| = |
| = 1,5 |
| | 3log3 2 | | 2 | |
29 lis 21:24
29 lis 21:37
Potrzebuje pomocy: dziękuję bardzo pomogło i już wiem jak to liczyć
29 lis 22:05