Poszukuje porady i natchnienia MATURA Z MATMY
Ambitny ale...: Witam Was moi drodzy. Chciałbym skorzystać z waszego doświadczenia i zasięgnąć porad. Otoz
w tym roku mam maturę. Jestem na matfizie wiec zdaje matematyke rozszerzona. Przez całe
liceum sumiennie się uczyłem matematyki ale mam pewny problem. Poprostu nie mam bardzo
ścisłego umysłu, nie mam talentu z matmy. Nigdy nie miałem problemu z ogarnieciem danego
dzialu. Potrafiłem przyswoić ograniczona wiedzę. Ale teraz powtarzając do matury czy
rozwiązując matur ki nie potrafię nic zrobić. Poprostu nie potrafię wpaść na pomysł,
pokojarzyc faktow. Do matury zostalo niecałe pół roku. Moi Kochani powiedzcie mi jak się
dobrze przygotować do maturki, co robić jaką obrać strategie nauki
Proszę bardzo o
pomoc.
28 lis 23:20
PW: Po prostu rozwiązuj dużo zadań, najlepiej z takich zbiorów, które mają rozbudowany dział
odpowiedzi.
29 lis 00:25
Jack: Mam tak samo − matura w tym roku, ale zeby pocwiczyc zadania, to siedze na tym forum i patrze
na ciekawe rozwiazania, albo sam rozwiazuje...zawsze sie czlowiek czegos nauczy albo cos sobie
przypomni
29 lis 00:27
Jack: i p.s. moj matematyk mowi, zeby zadania "z kodowana odpowiedzia" ktore wchodza w tym roku,
robic na koncu bo w nich tylko wynik sie liczy...mozesz liczyc godzine, gdzies sie pomylic i 0
pkt. bo zly wynik, ale kazda strategia jest dobra.
29 lis 00:28
29 lis 00:29
PW: Nie egzaminuj mnie, wiem jak rozwiązać. Maturę zdawałem 45 lat temu, kiedy trygonometria była
traktowana poważnie.
29 lis 01:45
Jack: @PW
Nikogo nie egzaminuje, odebrales to negatywnie − ale mialem na mysli czy znasz inny sposob na
rozwiazanie takiego zadania...ja nie mam pojecia jak inaczej moznaby to obliczyc. Nie mam
takich zdolnosci
29 lis 13:48