Pomocy
Niekochana: Udowodnij, że:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
A) |
| + |
| + ... + |
| = 55logN a |
| | logaN | | loga2N | | loga10N | |
27 lis 12:25
J:
= logN(a*a2*a3*....a10) = logNa55 = 55logNa
27 lis 12:28
Janek191:
logN a+ logn a2 + ... + logN a10 = logN ( a*a2* ... * a10) =
= logN a 1 + 2 + ... + 10 = logN a55 = 55 logN a
27 lis 12:29
Niekochana: | | 1 | |
Pomyłka. Tam jest w |
| |
| | loga10N | |
27 lis 12:29
Niekochana: A co się stało z ułamkiem?
27 lis 12:40
J:
krowa go zjadła
27 lis 12:40
Niekochana: Czyli nie dowiem się mimo ze jest to strona związana z matematyka? Heh
27 lis 12:41
5-latek: A może najpierw zapoznaj się ze wzorami ?
Zwlaszcza ze wzorem na zmiane podstawy logarytmu .
Jak chcesz robic zadania bez tego ?
27 lis 12:43
27 lis 12:44
Niekochana: Znam ten wzór
27 lis 12:45
J:
to po co zadajesz głupie pytanie ?
27 lis 12:46
Niekochana: Mam nadzieje ze masz satysfakcje z bycia chamskim

życzę miłego dnia i dziękuje!
27 lis 12:47
J:
nareszcie coś do ciebie dotarło
27 lis 12:47
Niekochana: Może i do Ciebie coś dotrze
27 lis 12:48
PW: Niekochana zasłużyła na swój nick. Rób tak dalej, będzie Ci dobrze w życiu.
27 lis 19:00