matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
trele:
przekątne trapezu ABCD przecinają się w punkcie E. pole trapezu jest równe S, a pole trojkąta ABE= S
2
, a pole trojkąta CDE= S
1
. wykaż ,że
√
S
=
√
S
1
+
√
S
2
23 lis 18:22
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/265460.html
23 lis 18:26
trele:
dziekuje
24 lis 16:28