matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Jacek1234:
16
−2
*125
−3
1
a)
wynik
10
−4
*25
−2
80
22 lis 15:14
dero2005:
16
−2
*125
−3
=
10
−4
*25
−2
2
−8
*5
−9
=
=
2
−4
*5
−4
*5
−4
1
1
= 2
−4
*5
−1
=
=
2
4
*5
80
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
22 lis 18:35