funkcja Pomocy!
studentka 342: Zad.1
Podaj wszystkie pierwiastki całkowite równania (9x2 − 4)(2x2 −7x+3)=0
Zad 2.
Wyznacz brakujące współrzędne punktów A(−1,a), B( 32,b), C(c, − 34), wiedząc, że
należą one do wykresu funkcji f(x)= − 3x. Naszkicuj ten wykres.
Zad.3
Dana jest funkcja f(x) = 3x. Wykres funkcji g otrzymano w wyniku przesunięcia wykresu
funkcji f o 2 jednostki w górę. wykres funkcji h otrzymano w wyniku przesunięcia wykresu
funkcji f o 4 jednostki w lewo.
a) naszkicuj wykres f,g i h.
b) Podaj wzory funkcji g i h.
Zad.4
Rozwiąż równanie 2x+1x−4 = x+1x
Zad.5
Wyznacz iloczyn:
a) (2x3−x)(x3+2x−3)
b)(3−x)(2x−1)(1−2x)
20 lis 12:29
20 lis 12:30
5-latek: Ty jesteś studentka czy zamierzasz być studentka ?
Być może na te 30% zdasz i będziesz ta studentka
A tak nawiasem mowiac wiesz kto to jest studentka ?
20 lis 12:32