Współrzedne i środki odcina. prosze o pomoc.
studentka 342: Zad.1
Odległość punktu A(2,4) od środka odcinka BC, gdzie B(1,0), C(−9,−8) jest równa:
Zad.2
Obwód trójkąta o wierzchołkach A(0,3), B(2,−1),C(6,7) wynosi:
Zad.3
Kwadrat A'B'C'D' jest obrazem kwadratu ABCD w symetrii względem osi y. Oblicz pole części
wspólnej obu figur, wiedząc, że A(−1,5),B(−4,2),C(−1,−1), D(2,2).
Zad.4
Punkty A(23, − 14) i C(56,38) są przeciwległymi wierzchołkami
równoległoboku. Środkiem symetrii tego równoległoboku jest punkt współrzednych:
Zad.5
Kąt środkowy jest o 40o większy od kata wpisanego opartego na tym samym łuku okręgu. Wynika
stad, że miara kata środkowego jest równa:
Zad.6
Kat wpisany jest o 30o większy od kata środkowego opartego na tym samym łuku okręgu. Wynika
stąd, że miara kata środkowego jest równa:
Zad.7
Dane są punkty A(−6,−4) i B(0,4). Punkt A1 jest środkiem odcinka AB, punkt A2 − środkiem
odcinka AA1, punkt A3 środkiem odcinka AA2, a punkt A4 − środkiem odcinka AA3. Wyznacz
współrzędne punktu A4
20 lis 12:08
J:
Co "studentko" proponujesz w zad 1) ?
20 lis 12:10
Eta:
| | xB+xC | | yB+yC | |
1/ S( |
| , |
| ) =(−4, −4) |
| | 2 | | 2 | |
|AS|=
√62+82=........................
20 lis 19:17
PW: Bez przesady. Są to zadania zamknięte, tylko nie chciało Ci się nawet przepisać możliwych
odpowiedzi.
20 lis 20:36
Eta:
Narysowałam z nudów
20 lis 20:47
Janek191:
Te zadania nie wyglądają na studenckie
20 lis 20:49