Teoria zboirow
Bartek: Natrafiłem na takie zadanie i kompletnie nie wiem jak je zrobic. Ktos moglby to wytlumaczyc?

A∪B, A∩B, A\B, B\A
A=(1,3] ∪ {4}, B=[2,4) ∪ {1}
17 lis 21:45
17 lis 21:46
sushi_gg6397228:
a umiesz zrobić bez {4} i bez {1}
17 lis 21:47
Bartek: bez {4} i {1} wiem, wlasnie z nimi nie wiem jak
17 lis 21:48
sushi_gg6397228:
to jest tylko dodatkowo jeden punkt
17 lis 21:54
sushi_gg6397228:
to jedziesz A ∪ B =...
17 lis 21:54
Mila:

A=(1,3] ∪ {4}, B=[2,4) ∪ {1}
A∪B= <1,4> złączenie zbiorów
A\B=(1,2)∪{4}
B\A=(3,4)∪{1}
17 lis 22:01
Bartek: oraz A∩B=<2,3>
tak?
17 lis 22:39
Mila:
Tak.
17 lis 22:42