Jak rozwiązać
Dawid: | (Re(1+i)−Im(3i))(2+i) | |
| |
| 2−i121 | |
Jak to rozwiązać, ktoś wytłumaczy?
16 lis 21:08
16 lis 21:12
Mila:
| | (1−3)*(2+i) | |
= |
| = |
| | 2−[(i2)]60*i | |
dalej sam?
16 lis 21:19
Dawid: Przepraszam popełniłem błąd w zapisie, tak miało być:
| (Re(1+i)−Im(−3i))(2+i) | |
| |
| 2−i121 | |
16 lis 21:38
Mila:
| | 4*(2+i) | |
= |
| = spróbuj dalej sam. |
| | (2−i) | |
16 lis 21:43
Dawid: Dziękuję za pomoc, wyszedł mi taki wynik:
16 lis 22:06
Mila:
Dobrze.
16 lis 22:07
Dawid:
16 lis 22:08