Funkcja liniowa
Silwest: Zbadaj dla jakich wartosci m prota bedaca wykresem funkcji okreslonej wzorem
y=(m+3)x+2m−1
a)przecina os yy w punkcie o rzednej dodatniej
b)tworzy z osia x kat rozwarty
c)tworzy z osia x kat mniejszy niz 60stopni
tez bym prosil o lekkie wytlumaczenie
12 gru 18:34
Silwest:
12 gru 19:27
Silwest:
12 gru 19:27
Silwest:
12 gru 19:28
Silwest: ;
12 gru 19:50
Silwest:
12 gru 20:43
Silwest:
12 gru 21:58
Silwest: ⊂
12 gru 22:30
Silwest: α
12 gru 23:43
Bogdan:
a tu zaglądałeś
41 ?
12 gru 23:46
Silwest: Dzieki ale jednego nadal nie moge zrobic mianowicie podpunkt c)
13 gru 00:31
Bogdan:
y = ax + b
a = tgα, tg60o = √3,
13 gru 00:36
Silwest: Dzieki wielkie
13 gru 08:54