trapez
lukk: Podstawy trapezu mają długości 8cm i 4cm. Oblicz długość odcinka równoległego do nich i
dzielącego trapez na dwie figury o równych polach.
Proszę o jakąś pomoc jak zacząć to zadanie, jakiś pomysł, podpowiedź, cokolwiek, bo siedzę nad
nim ponad godzinę i nic
16 lis 17:36
Eta:
| | a2+b2 | |
x=√ |
| = ... =√40=2√10 |
| | 2 | |
16 lis 18:29
lukk: dzięki, ale mógłbym wiedzieć co to za wzór i skąd się wziął? bo ja mam działań na 2 kartki a4 a
tu wystarczyło jedno działanie rozwiązać?
16 lis 18:32
16 lis 19:50