Zbiory
Benny: Jeśli mamy dane dwa zbiory:
A={a, b, c}
B={c, d, e}
to P(A)={∅, {a}, {b}, {c}, A}? Gdzieś wyczytałem, że dodaje się jeszcze to A, czemu?
A\B={a, b}
B\A={d, e}
A\B ∪ B\A={a, b, d, e}
P(A\B ∪ B\A)={∅, {a}, {b}, {d}, {e}} i tutaj już nie ma A i B czy jest?
16 lis 13:01
ror: gdzie tak wyczytałeś? co to jest P(A)?
16 lis 13:03
16 lis 13:07
Qulka: u Ciebie jeszcze trzeba by dodać ab ,ac ,bc
16 lis 13:13
16 lis 13:14
Benny: Jak to?

Hmm... znaczy się tamto A ⇔{ab}?
16 lis 13:15
Qulka: tak
16 lis 13:16
Benny: No teraz już mi coś świta z zajęć

Dziękuje
16 lis 13:16
ror: jeśli to ma być zbiór potęgowy to chyba
P(A)={∅,{a},{b},{c},{a,b},{a,c}{b,c},{a,b,c}=A}
P(B)=....
A\B={a,b}
B\A={d,e}
A\B ∪ B\A={a, b, d, e}
P(A\B ∪ B\A)={∅, {a}, {b}, {d}, {e},...{a,b,d,e}}
no nie?
16 lis 13:18