oblicz
kosek: | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| + |
| + |
| +⋯+ |
| czy poprawny wynik to jest |
| √0+√1 | | √1+√3 | | √3+√4 | | √4+√5 | | √n−1+√n | |
| | 1−√3 | |
|
| ? prosze o sprawdzenie  |
| | 2 | |
15 lis 18:04
sushi_gg6397228:
poszukaj, to już robiłem
15 lis 18:08
sushi_gg6397228:
drugi ułamek jest błędny; trzeciego brakuje
15 lis 18:08
15 lis 18:17
sushi_gg6397228:
wiem co liczyłem
zacznij najpierw od zapisania porządnie przykładu
15 lis 18:18
kosek: taki przyklad zapisała nam pani
15 lis 18:25
sushi_gg6397228:
n=1
n=2
n=3
n=4
zapisz jakie dostaniesz ułamki
15 lis 18:27
kosek: no rzeczywiście, czyli pani żle zapisala przyklad?
15 lis 18:29
sushi_gg6397228:
ważne że mysl przewodnia jest OK
wiec patrzac na link zapisz poprawnie tutaj rozwiazania
15 lis 18:30
kosek: | | −√n | |
po to sie wszystko skróci i to bd |
| = √n ?  |
| | −1 | |
15 lis 18:42
sushi_gg6397228:
w linku podałem, że mozna sobie zamienic kolejnosc w mianowniku i wtedy nie bedzie minusów
15 lis 18:43
kosek: no tak, ale tak tez jest dobrze?
15 lis 18:45
sushi_gg6397228:
nigdzie nei ma obliczen tylko suchy wynik, w szkole to nie przejdzie
15 lis 18:48
kosek: obliczenia mam na kartce
15 lis 18:49
kosek: ale dziękuję bardzo za pomoc
15 lis 19:08